Trainingen

Zwemmen

De zwemtrainingen vormen de basis voor Duursport DEM.

Tijdens de woensdag- en zaterdagtrainingen gaan we onder leiding van een ervaren Duursport DEM-lid aan de slag met een pittige training. Het schema is gericht op uithoudingsvermogen, snelheid en herstel. De totale afstand is tussen 2.000 en 2.700 meter en met schema’s voor verschillende niveaus. Je kiest zelf of je één of twee keer per week zwemt.

Om de week verzorgt Duursport DEM-lid Hans Schaaper op zondagochtend een training die specifiek gericht is op het aanleren of verder verbeteren van de borstcrawl-techniek.

Waar?
Sportfondsenbad Beverwijk, Kuikensweg 84, 1945 EP Beverwijk

Wat en wanneer?
Intervaltraining woensdagavond 21.00-22.00 uur
Intervaltraining zaterdagochtend 07.00-08.00 uur
Techniektraining zondagochtend 07.30-08.30 uur (om de week)

Fietsen

Fietstrainingen spreken we onderling af. De DEM Whatsapp-groep is daarvoor hét communicatiemiddel. Afhankelijk van het weer gaan we de polder of het bos in, of rijden we op het strand.

Hardlopen

Net als fietstrainingen worden de hardlooptrainingen onderling afgesproken. Vaak aansluitend aan de zaterdag- of zondagochtendtraining, maar ook op andere momenten in de week. De Whatsapp-groep is dé manier om met een DEM-trainingsmaatje af te spreken.

Openwaterzwemmen

In de warmere maanden van het jaar wordt er wekelijks gezwommen in Zijkanaal B of bij De Hoorne in Akersloot. Plaats en tijd wordt via Whatsapp afgestemd.

Het is verstandig een wetsuit te dragen en een zwemboei mee te nemen. Zwemmen in buitenwater is op eigen risico.