Sportjaar 2023 en vooruitblik 2024

Het sportieve jaar begon goed met onze eigen Challange Assendelft, een gezellige en laagdrempelig manier om een halve triatlon te voltooien en te trainen voor wedstrijden later in het jaar. Daarbij was het uiteraard ook weer mogelijk aan één of meerdere losse onderdelen mee te doen.

Jaarlijks kiezen we enkele evenementen uit waarbij we met een grote delegatie aan de start willen staan. In 2023 was de keuze gevallen op Ironman 70.3 Luxembourg. Met een groep van 14 enthousiaste atleten reisden we af naar deze mooie locatie voor een sportief en gezellig weekend.

Challenge Almere-Amsterdam en triatlon Castricum waren twee andere wedstrijden waarbij Duursport DEM met een grote delegatie + support aanwezig was.

Ook in 2024 staat onze eigen DEM Challenge Assendelft weer op het programma. Daarnaast gaan weer deelnemen lokale en internationale wedstrijden. In 2024 doen we echter niet mee aan de teamcompetie van de NTB omdat veel leden de voorkeur geven aan lokale en/of langere wedstrijden.

Binnenkort stemmen we met elkaar af aan welke wedstrijden we in 2024 gezamenlijk willen deelnemen.

Challenge van Assendelft

Na een evenement- en wedstrijdloze periode staat er weer wat moois op het programma: de Assendelft Challenge. Een middenafstand triathlon door de Zaanstreek, langs de IJsselmeerkust en door de Schermer. Géén wedstrijd, maar een gezellige prestatietocht. Hieronder de belangrijkste informatie op een rij.

Wat gaan we doen?
1,9 kilometer zwemmen, circa 90 kilometer fietsen, en circa 21 kilometer hardlopen. In die volgorde. Je bepaalt zelf of je één, meerdere of alle onderdelen meedoet. Je kunt het looponderdeel bovendien inkorten als je 21 kilometer te ver vindt. Zie kaartjes hieronder.
We starten steeds met z’n allen: wedstrijdcommissaris Steffen zal het startschot lossen. Na het zwemmen gaan we met elkaar het fietsonderdeel aan, waarbij we als groep zoveel mogelijk bij elkaar blijven. Gemiddelde snelheid zal daarom rond de 28 kilometer per uur liggen. Ook het looponderdeel starten we samen, tempo zal rond tussen de 5.45 min/km uitkomen.

Het is een sociaal evenement, er is geen tijdsregistratie en deelname is voor eigen risico.

Wanneer en hoe laat?
Zondag 27 juni 2021. Verzamelen om 8.30 uur. Startschot zwemmen: 09.00 uur.
Fietsstart: circa 10.00 uur. Loopstart: circa 13.30 uur. Finish: rond 15.30 uur.

Waar?
Start, wisselzones en finish zijn aan de Delftsingel in Assendelft. De tuin van zwemlegende Eric Tijms dient zondag 27 juni 2021 als parc fermé.

Wie?
De Assendelft Challenge is een informeel initiatief van enkele sporters van Duursport DEM Beverwijk. Zowel Duursport DEM-leden als introducées zijn van harte welkom. DEM’mers zijn 27 juni natuurlijk  herkenbaar aan hun teamtenue.

Per onderdeel
Zwemmen: in open water, de Delft. We zwemmen een stuk van 950 meter heen-en-weer. Start bij parc fermé, keren bij het bruggetje. Wetsuit mag, hoeft niet. Voor zichtbaarheid vanaf de kant (en in het water) is het verplicht een (fel)gekleurde zwemcap te dragen. Route: zie zwemkaartje.

Fietsen: op de racefiets, géén fiets met tijdritstuur. We rijden als groep. Halverwege de route (parkeerplaats Schardam, je hebt dan zo’n 48 km gereden) staat wedstrijdcommissaris Steffen klaar met de bidons/voeding die je zelf voor de start aan hem hebt gegeven. Denk er aan je naam op je bidons/voeding te zetten. We houden ons uiteraard aan de verkeersregels en verdelen het kopwerk. We rijden op praattempo en verwachten een met moyenne van 28 kilometer per uur – allemaal en heelhuids – weer in Assendelft aan te komen. Zie fietskaartje.

Lopen: je kiest zelf je afstand. We starten met een kleine ronde (ca. 7km), waarna je kunt finishen. Liefhebbers lopen door, en krijgen de kans de resterende 14km af te leggen, maar ook deze grote ronde kun je inkorten. In dat geval ben je na circa 14km binnen. Diehards gaan door voor de 21 kilometer. En route ligt de boerderij van good old Dirk Crok, je komt er in elke ronde langs. Daar staan de overige bidons die je aan bij de start van de dag aan Steffen hebt meegegeven voor je klaar. En Dirk zelf.

Finish: Delftsingel Assendelft.

Kosten
Na afloop verrekenen we kosten voor koffie, thee, drankjes/hapjes etc. per deelnemer.

Meedoen?
Stuur een mail aan secretaris@duursportdem.nl en vermeldt:

  • Je naam
  • Welke onderdelen je mee wilt doen.
  • Je mobiele nummer
  • Een nummer dat we kunnen bellen in noodgevallen.

Namens initiatiefnemers Bart en Jörgen, tot 27 juni!Nieuwe site

Zoals je kunt zien, de website is vernieuwd 🙂

De komende tijd zullen er natuurlijk nog aanpassingen plaatsvinden.