Meld je aan voor onze DEM challenge Assendelft!

Op zondag 23 juni is het zover en duiken we om 9:00 het water in voor de start van onze Challenge Assendelft! Naast leden zijn ook introducees welkom.

Wat is de DEM challenge Assendelft?

De Challenge Assendelft is een halve triathlon zonder wedstrijdelement. Je kiest zelf aan welke onderdelen je wilt meedoen: zwemmen (1,9 km), fietsen (90 km) en/of lopen. Bij het lopen bepaal je zelf de afstand (7, 14 of 21,1km). We rekenen geen inschrijfkosten, alleen voor de versnaperingen kun je na afloop een tikkie verwachten.

Hoe ziet het programma eruit?

Vanaf half 9 is iedereen welkom bij de startlocatie in Assendelft. Na een kort welkom klinkt om 9 uur het startschot voor het zwemmen. We zwemmen in totaal 1.900 meter in De Delft, een felgekleurde (eigen) badmuts is verplicht. De snelste zwemmer verdient de Eric Tijms wisselbeker!

Om 10 uur stappen we op de fiets voor een gezamenlijke rit richting Hoorn, alwaar we deelnemers aan de Ironman 70.3 Westfriesland (kort) aanmoedigen. We fietsen als groep in een rustig tempo, tijdritfietsen en opzetsturen zijn niet toegestaan. Zie verder onze gedragsregels.

Omstreeks 13:30 start het looponderdeel. De route bestaat uit 3 rondes van 7 kilometer, met onderweg twee verzorgingsposten. De eerste verzorgingspost is nabij de watertoren in Westzaan, alwaar Eva samen met enkele enthousiaste kinderen drinken uitdeelt. De tweede verzorgingspost is bij de boerderij van Dirk Crok.

Na afloop zijn er versnaperingen, kun je een duik te nemen in De Delft en (koud) douchen.

Meedoen?
Stuur even een mailtje aan secretaris@duursportdem.nl en vermeld:

  • je naam
  • aan welke onderdelen je meedoet
  • je mobiele nummer
  • een nummer dat we kunnen bellen in noodgevallen

Nadere details volgen per mail en via onze Whatsapp-groep.

Tot 23 juni in Assendelft!

Namens de organisatie, Bart en Jörgen